Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg
Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg
Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg

Grip krijgen op je gezondheid


SCROLL DOWN

Grip krijgen op je gezondheid


PRAKTIJK KOUSBROEK

Ik geef advies op maat over voeding, beweging, leefstijl, hormonale (dis)balans, overgang en menopauze, stress, overgewicht, en vele andere problemen om grip te krijgen en te behouden op gezondheid.

Ik richt mij op personen die weten dat “gezond zijn” geen garantie voor het leven is en die deze voor de toekomst met de nodige preventieve adviezen en interventies willen behouden via een persoonlijk opgesteld advies. 

 
Praktijk Kousbroek logo.png
 
 
 
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg

Hetty Kousbroek


Evocircadian Hormoontherapeut

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek


Evocircadian Hormoontherapeut

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek, gediplomeerd Evocircadian Hormoontherapeut, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Voedings- en leefstijl adviseur. Deze titels zeggen je misschien niet veel, maar kenmerken mij in mijn drive anderen te helpen om klachten te voorkomen en aan te pakken.

Toen ik in 2012 niet lekker in mijn vel zat en ik medicijnen niet als oplossing zag, ben ik zelf op zoek gegaan. Ik kon misschien wel een reden vinden waarom ik mij ziek en moe voelde, maar ik wist niet wat te doen. Op internet zoekende, konden er wel 1001 redenen zijn! 

Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ben seminars, lezingen en opleidingen gaan volgen en ben nu in topvorm. Ik ben vele ervaringen rijker en heb de diploma's om anderen
te helpen en te adviseren hoe hun levenskwaliteit te verbeteren.

 

Hetty Kousbroek
Luister naar je lichaam!
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg

Gezonde voeding bestaat niet maar slechte voeding wel


 

Gezonde voeding bestaat niet maar slechte voeding wel


 

EVOCIRCADIAN HORMOON THERAPIE & ORTHOMOLECULAIRE EPIGENETISCHE THERAPIE

Mijn therapeutische aanpak is een zo breed mogelijke benadering van ziekte en gezondheid. De connectie tussen de natuurlijke aanleg die in de genen is vastgelegd en de invloed daarop die al bij de conceptie begint, zoals de invloed van wat iemand meekrijgt tijdens de zwangerschap van moeder, de eerste levensjaren, de opvoeding en de omgevingsfactoren. Een totaal concept waarbij het verleden wordt geanalyseerd, omdat daar de toekomst werd vastgelegd. Omstandigheden die - bij ieder persoon weer anders - een negatieve invloed kunnen uitoefenen en onbalans veroorzaken waardoor biochemische processen in het lichaam verstoord raken. 

Als gediplomeerd hormoontherapeut heb ik ruime kennis en ervaring in de functie van hormonen in het lichaam van man en vrouw. Specifiek voor de vrouw is het een “must” te weten hoe haar lichaam hormonaal functioneert, waarom het circadiaans ritme van belang is en waarom zij klachten krijgt rondom cyclus, zwangerschap en menopauze.  

Zolang de vrouw bij hormonale onbalansen de farmaceutische gepatenteerde orale oestrogenen en progestins worden aangeboden in plaats van de natuurlijke (niet op moleculair niveau aangepaste) bio-identieke 17-bèta-oestradiol en progesteron, zal zij klachten blijven houden.

Helaas wordt nog te vaak negatieve informatie over de suppletie van (natuurlijke) hormonen gegeven, terwijl de vrouw daarmee beschermd wordt tegen borstkanker en alle mogelijke gezondheidsproblemen. Dit zonder te willen beweren dat ze een eeuwig ziektevrij leven geven, vanwege andere oorzaken. Ook zal bij het toedienen van natuurlijke hormonen rekening moeten worden gehouden met het circadiaanse ritme zoals dat op een natuurlijk wijze plaatsvindt.

Omdat aan de vrouw wordt voorgedragen dat het in de menopauze komen - met alle daaraan gerelateerde bekende klachten - als een normale toestand moet worden gezien, terwijl dit niet zo is, zullen velen vooral vanaf hun topprestatie jaren, rond 40/45 jaar met gezondheidsproblemen komen te zitten.

Het resultaat hiervan is helaas op economisch niveau een – misschien onopgemerkte -  ongelijkheid tussen man en vrouw.

Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg

Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Op welke leeftijd dan ook willen we ons lekker voelen, fit zijn, levenslust hebben.
We willen geen pijnen voelen, geen ongemakken hebben, en zeker niet geconfronteerd worden met beperkingen.

Het is mijn passie om deze mensen zoveel mogelijk vertrouwen terug te geven en via een gedegen analyse klachten te verminderen en energie en levenslust te optimaliseren.

Wat kan er spelen:
Hormonale schommelingen of tekorten, een haperende stofwisseling, spijsverteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem, stemmingswisselingen. 

Deze processen kunnen zich vertalen in lichamelijke symptomen zoals: maag/darmproblemen, gewichtsproblemen, huidaandoeningen, menstruatieklachten, gewrichtspijnen, moeheid, allergieën, onverklaarbare pijnen, kouwelijkheid, auto-immuunaandoeningen, depressiviteit.

Daarnaast kan een langdurende stress zowel oorzaak als gevolg zijn van alle bovenstaande problemen en symptomen.