Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg
Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg
Praktijk Kousbroek_ziekte.jpg

Grip krijgen op je gezondheid


SCROLL DOWN

Grip krijgen op je gezondheid


PRAKTIJK KOUSBROEK

Ik geef advies op maat over voeding, beweging, leefstijl, hormonale (dis)balans, stress en vele andere daaraan gerelateerde problemen om grip te krijgen en te behouden op je gezondheid.

Ik richt mij op personen die weten dat “gezond zijn” geen garantie voor het leven is en die deze gezondheid voor de toekomst met de nodige preventieve adviezen en interventies willen behouden.

Ik geef een op het type persoon afgesteld advies aan hen die niet lekker in hun vel zitten, van alles hebben geprobeerd maar niet verder komen en hulp zoeken. Zowel bij chronische klachten, hormonale klachten, als allergieën, obesitas en andere moderne ziektes.

Geen extremen maar op het type persoon afgesteld advies.

 
Praktijk Kousbroek logo.png
 
 
Geen hypes, geen diëten maar echte voeding in plaats van vulling
 
Praktijk Kousbroek_voeding-en-leefstijl.jpg

Hetty Kousbroek


Evocircadian Hormoontherapeut

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek


Evocircadian Hormoontherapeut

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut

Voedings- en leefstijl adviseur

Hetty Kousbroek, gediplomeerd Evocircadian Hormoontherapeut, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, Voedings- en leefstijl adviseur. Deze titels zeggen je misschien niet veel, maar kenmerken mij in mijn drive anderen te helpen om klachten te voorkomen en aan te pakken.

Toen ik in 2012 niet lekker in mijn vel zat en ik medicijnen niet als oplossing zag, ben ik zelf op zoek gegaan. Ik kon misschien wel een reden vinden waarom ik mij ziek en moe voelde, maar ik wist niet wat te doen. Op internet zoekende, konden er wel 1001 redenen zijn! 

Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ben seminars, lezingen en opleidingen gaan volgen en ben nu in topvorm. Ik ben vele ervaringen rijker en heb de diploma's om anderen
te helpen en te adviseren hoe hun levenskwaliteit te verbeteren.

 

Hetty Kousbroek
Luister naar je lichaam!
Praktijk Kousbroek_Orthomoleculaire-Epigenetica.jpg

Gezonde voeding bestaat niet maar slechte voeding wel


 

Gezonde voeding bestaat niet maar slechte voeding wel


 

OTHOMOLECULAIRE EPIGENETISCHE THERAPIE
& HORMOONTHERAPIE


Wat betekent mijn therapeutische aanpak?

Een zo breed mogelijke benadering van ziekte en gezondheid. De epigenetica is de connectie tussen jouw natuurlijke aanleg die in je genen is vastgelegd en de invloed daarop die al voor de conceptie begint.

De invloed van wat je meekrijgt tijdens de zwangerschap van je moeder, wat je meemaakt tijdens je eerste levensjaren, je verdere opvoeding en wat je ondergaat aan omgevingsfactoren. Een totaal concept waarbij het verleden wordt geanalyseerd, omdat daar je toekomst werd vastgelegd.

Orthomoleculair betekent letterlijk: "alles wat goed is voor onze cellen". De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelf genezend vermogen van het lichaam met behulp van alle daarvoor benodigde bouwstoffen.

Ik zal daarom niet alleen naar voeding en tekorten in nutriënten kijken, maar analyseren waarom het lichaam tot ziekte is gekomen. Dit betreft alle omstandigheden die - bij ieder persoon weer anders - een negatieve invloed uitoefenen en onbalans veroorzaken waardoor biochemische processen in het lichaam verstoord kunnen raken. 

 
 
Als men zegt: het zit in mijn genen dus ik kan er niets aan doen, is dat niet helemaal waar
 

Als gediplomeerd hormoontherapeut heb ik ruime kennis en ervaring in de functie van hormonen in het lichaam. 

Hormonen en een hormonale balans in een circadiaans ritme zijn belangrijk zowel voor de man als de vrouw. Helaas merk ik in mijn omgeving dat er weinig bekend is over hormonen en de informatie die beschikbaar is, is vaak negatief.

Echter - en specifiek voor de vrouw – is het een “must” om te weten hoe haar lichaam functioneert, waarom het circadiaans ritme van belang is is en waarom zij klachten krijgt rondom de cyclus, zwangerschap en menopauze.

Meestal worden niet natuurlijke door de farmaceutische industrie gepatenteerde hormonen voorgeschreven, die ons lichaam niet als zodanig herkend en die een al bestaande hormonale onbalans versterken. Een van de meest ingrijpende is “het in de menopauze” komen. Alhoewel dit schijnbaar een normale toestand lijkt, want zo wordt het aan de vrouw voorgedragen, is het o zo slecht voor je met zowel korte termijn als lange termijn onomkeerbare consequenties. 

Praktijk Kousbroek_energie-en-levenslust.jpg

Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Opnieuw energie en levenslust krijgen!


Op welke leeftijd dan ook willen we ons lekker voelen, fit zijn, levenslust hebben.
We willen geen pijnen voelen, geen ongemakken hebben, en zeker niet geconfronteerd worden met beperkingen.

Het is mijn passie om deze mensen zoveel mogelijk vertrouwen terug te geven en via een gedegen analyse klachten te verminderen en energie en levenslust te optimaliseren.

Wat kan er spelen:
Hormonale schommelingen of tekorten, een haperende stofwisseling, spijsverteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem, stemmingswisselingen. 

Deze processen kunnen zich vertalen in lichamelijke symptomen zoals: maag/darmproblemen, gewichtsproblemen, huidaandoeningen, menstruatieklachten, gewrichtspijnen, moeheid, allergieën, onverklaarbare pijnen, kouwelijkheid, auto-immuunaandoeningen, depressiviteit.

Daarnaast kan een langdurende stress zowel oorzaak als gevolg zijn van alle bovenstaande problemen en symptomen.